Projekt 009: Fixa körkortet

Jag vet inte varför jag inte har listat detta som ett projekt tidigare. Tanken är i alla fall att jag ska ta mitt körkort innan barnet kommer. Uppkörning är bokad till om ca tre veckor och teorin en vecka innan. Så det börjar dra ihop sig.

Jag kommer att köra upp som privatist eftersom jag inte hunnit bli så bra att jag kan göra det via körskolan. Dock har jag blivit uppmanad av körskolerläraren att boka in uppkörningen privat.

Moment jag har kvar att fixa innan uppkörnigen:

  • Tre lektioner kvar på körskolan. Kommer ev att boka en till. Det vi gör nu är blandad körning enligt specifika rundor som läraren lärt sig från de gånger då han varit med på gamla elevers uppkörningar
  • Max 15 potentiella privata körlektioner. Fokus på blandad körning enligt rundorna ovan och särskilt på backning runt hörn, fickparkering samt backa in och parkera
  • Gå igenom parkeringstips på övningskörning.com
  • Gå igenom listan med punkter för inre och yttre säkerhetskontroll

Vad gäller teorin ligger jag lite efter. Jag har köpt ett antal övningsprov via körskolan och kört ca 10 av totalt 100 st. Jag har blivit godkänd på 2 av 4 moment. Här ska jag helst:

  • Läsa igenom boken (väldigt lättläst)
  • Naturligtvis bli godkänd på samtliga moment samt repetitionen och slutproven
  • Lära mig lite onödigt vetande som jag inte brytt mig om, t ex tillåtna maxhastigheten för motorredskap klass II
  • Lära mig alla skyltar (tråkigt)

Så det finns en hel del kvar att göra och inte så mycket tid. Planen är att ha klarat av alla fyra teorimomenten senast söndag kväll. Sedan gäller det att ägna nästa vecka till att läsa igenom boken och korvstoppnig av skyltar och andra trafikregler (maxvikt på släpvagn, maxhastighet för olika fordon, körkortsbehörigheter mm). Nästa helg får ägnas åt repetition.

Lite skämmigt skulle det vara att missa teorin. Första uppkörningen är det många som missar men det skulle vara fruktansvärt opraktiskt i mitt fall då det kommer att bli betydligt svårare att övningsköra efter att barnet kommit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s